
Se spune că anturajul creează dispoziția! Fie că preferi materialismul sau spiritualitatea, printre primele, te asiguri de un acoperiș deasupra capului.
Privat sau în chirie, spațiul tău îl dorești să fie ergonomic, confortabil și plăcut. La urma urmei, o viață trăiești! Uneori, faci loc unor compromisuri, dar hai să rămână – uneori. În rest, cine e responsabil de calitatea vieții proprii? Corect! Noi înșine! Și? Cum ne aranjăm o viață cu stil? Mai întâi, să fim preocupați de frumos! 🙂
Știți cine au spart ghiața în lifestyle-ul societății de azi? Noua generație de designeri!
Urmărim zilnic proiecte tot mai frumoase și mai frumoase, de parcă ar exista o competiție între talentele designerilor de interior. Astfel, observăm noi tineri care merită cunoscuți.
O descoperire este Maria Frunze. Cultivarea simțului de artă a Mariei, a început de la liceu. Acolo profesorii i-au remarcat talentul de a desena și i-au recomandat să-l dezvolte. Acum, Maria are picturi deosebite care vor rămâne intacte vreo 500 ani datorită tehnologiei de pictură în ulei. Creativitatea și inspirațiile au condus-o să continuie cu însușirea designului interior la UTM.
Azi, tânăra absolventă se joacă cu stilurile, cu tradițiile, tehnologiile și inovațiile. Are o slăbiciune aparte pentru stilul empiric și i se primește grozav să-l integreze. „Sunt pasionată și de stilul baroc, rococo din renașterea italiană care rămân un mister pentru mine. Ele, astăzi, mai puțin se aplică în numeroasele de proiecte. Deocamdată, rămân pasiune, dar pe parcurs mai vedem 🙂 ”
Altă pasiune a Mariei Frunze, este fotografia. Îi place să facă poze prin care poți redescoperi orașele din alt aspect cum ar fi or. Brașov sau Odessa.
Gara de Sud a Chișinăului ar putea arăta astfel dacă s-ar implementa lucrarea ei de teză:
Dacă e să ne amintim că gara este primul loc din oraș în care ajung oaspeții capitalei, prima lor impresie ar fi că au ajuns într-un oraș modern și elegant.
E greu de imaginat, acum, cum va se va schimba Chișinăul în viitorul apropiat datorită integrării proiectelor ce vin de la noii artiști. 🙂 Dacă mai adăugăm fapte bune, principii sănătoase și dorința de a trăi frumos – vom fi oameni fericiți!
Includerea designul-ului de interior în viața cotidiană, nu mai e un moft, dar e o expresie a educației noastre!
Tineri talentați în țară avem, rămâne să îi valorificăm!