Ion Alexa – gestionar de depozit la dekora.md, filiala Bălți

Pe Ion Alexa îl cunoșteam ca unul din angajații noștri care lucrează la dekora.md de mai mult timp. Este tinerel, are abia vreo 25 ani, dar a reușit să-și întemeieze o familie, să-și cumpere o casă în orașul Bălți, să fie apreciat și promovat la serviciu și să mai reușească în timpul liber să se ocupe de hobby. Și toate astea fără ajutor de la părinți sau altcineva. A reușit cu propriile capacități. Îl vedem mereu bine dispus, ordonat, amabil. Ne bucurăm să îl avem printre noi. Haideți să vedem cum și-a valorificat posibilitățile pe care le are lucrând doar aici în țară:

 • Ion, în ce împrejurări, când ai început activitatea la dekora.md?
 • Pe când aveam 19 ani, în 2012,  eram în căutarea unul post de muncă  care era să-mi deschidă multe oportunități în viață și să-mi permită să duc un trai decent. În acel moment, mi-au recomandat prietenii să atrag atenția la postul de muncă vacant în calitate de hamal la dekora.md unde am fost primit după convorbire la filiala Bălți. Pe atunci, era important pentru mine să găsesc o firmă care „achită salariul la timp”, semn că e o firmă serioasă 🙂 .
 • Cum au evoluat evenimentele, cariera?
  După un an de activitate ca hamal, mi s-a propus funcția de depozitar apoi în scurt timp am devenit gestionar de depozit la filiala Bălți. La început, îmi părea dificil, nu era chiar așa ușor pentru mine.

  Datorită îndrumărilor domnului Dmitrii Ciobanu, administratorul filialei și datorită susținerii și sfaturilor celorlalți colegi, am depășit toate neclaritățile. Colectivul nostru aici este restrâns, dar e format din oameni cumsecade, profesioniști de la care am ce învăța. Ne simțim ca o familie unită. Îmi mai place mult că lucrez cu o diversitate de produse în această companie care sunt frumoase și potrivite.

 • Sună a reclamă 🙂 .
 • Posibil, dar chiar așa consider. Vreau mult ca dekora.md să prospere în continuare. Mă strădui din partea mea să aduc un aport semnificativ în această companie de dragul colectivului și de dragul fondatorului, Domnului Dan.
 • Deci dekora.md este primul și unicul loc de muncă pentru tine?
 • Daaaaa 🙂
 • Ai avut posibilități de a pleca peste hotare?
 • Nu, nu am avut invitații de a pleca peste hotare. Cred că nici nu aș fi acceptat, am deja jobul care îmi place. Aici am posibilitate să cresc în carieră și să fiu alături de cei dragi și scumpi mie.

Ion nu mi-a povestit despre asta în interviu, dar am aflat de la alți colegi că dumnealui este dascăl în zilele de sâmbătă și duminică la Mănăstirea Sf. Ap. Petru şi Pavel, Bocancea din r-l Sângerei.

E un hobby sau e devotat vieții spirituale, decide fiecare conform propriilor convingeri. Noi îl stimăm pentru această alegere. Oare datorită credinței are așa spor? Ar fi posibil! 🙂  Dar cu siguranță că reușita lui Ion vine o dată cu sârguința, felul său de a fi optimist, agerimea de a-și calcula posibilitățile și să le investească cu perspectivă.  De exemplu, nu s-a grăbit să vină în capitală și să trăiască la gazdă cu anii, dar a cumpărat un apartament micuț la marginea orașului Bălți și trăiește în casa lui proprie!
Are deja 2 băieței (să-i fie sănătoși) pe care îi va ridica și educa acum cât este tânăr și în puteri.  Peste vreo 15 ani va avea putere triplă cu ei! 🙂

 • Ion, ce propui tuturor moldovenilor sa întreprindă pentru un viitor mai bun generației următoare?
 • Precum o casă se construiește cărămidă cu cărămidă, fiecare fiind importantă să fie la locul ei, așa și țara are nevoie de noi. E destul ca fiecare cetățean să-și aducă aportul propriu pentru țara noastră. Rămâneți acasă, haideți să contribuim fiecare cu aptitudinile noastre ca să fie mai bine în țară!
 • În prag de sărbători, ce dorești moldovenilor de oriunde?
 • Să nu uităm nici o clipă să zâmbim, să fim mai buni, să-i ajutăm pe cei din jurul nostru și să rămânem încrezători că suntem capabili de mai multe, că este loc pentru mai bine, că putem fi mândri de cine suntem. Pentru orice realizare, merită să ne bucurăm că s-a împlinit. Vă doresc sărbători pline de emoții și bucurie să aveți de la cei dragi!  La Mulți Ani!
Ți-a plăcut articolul? Distribuie.