Elena Ianioglo – Cum se formează dispoziția?

De ce cuvântul „acasă” este deseori numit „cuvânt sfânt”? De ce e nevoie de casă și de ce doriți un anturaj plăcut în ea?

Probabil veți răspunde că fiecare om are nevoie de un adăpost unde se se simte în siguranță și se revigorează. Îmi amintesc deseori că cineva zicea „Casa mea e acolo unde mă simt bine!” Sunt de acord.

Care e secretul? Să aveți alături nu numai oamenii dragi, dar și obiecte preferate, culori preferate, flori vii preferate, ergonomie în încăpere și multe altele.

Nuante de albastru 100m2 Bucatarie

O dată cu înnoirea unor lucruri, învie anumite emoții. Chiar dacă nu le acordăm atenție unor detalii mici, acestea oricum ne influențează vrând-nevrând.

Fantasy design home Chisinau 70 m2 odaia copil
Fantasy design home Chisinau 70m2

Ați observat că, cu timpul, se schimbă gusturile proprii? Spre exemplu, încep să va placă alte nuanțe de culori, texturi ș.a. Dar mobilier? Ați remarcat cât de multe modele noi au apărut? Elegante, moderne, comode. Cu siguranță că ați pus ochiul pe ceva nou, dar nu vă grăbiți să-l aduceți în viața dumneavoastră. Știți de ce? Pentru că, în mod normal sau intuitiv înțelegeți că schimbarea e bine să fie făcută din rădăcini. E vorba de design interior.

English Men 73 m2 Dormitor
English Men 73 m2

Datorită designului individual se creează armonia perfectă sufletului. Slavă timpurilor de azi că avem destui designeri talentați și resurse cu care să ne alintăm gusturile, mofturile, preferințele sofisticate ș.a.m.d.

Fantasy design home Chisinau 70 m2 Dormitor.
Minimalist Familiar 90m2
Fantasy design home Chisinau 70 m2 Bucatarie

Personal, urmăresc zi de zi lucrări de design de toată mâna: începând de la lucrări autohtone până la cele internaționale. Știți ce am observat? Băieți și fetele noastre din Moldova sunt ai naibii de buni! Sunt până într-atât de buni de câștigă numeroase concursuri internaționale din domeniu!

Designerii noștri au școală bună, talent, experiență, recenzii, portofolii impresionante, dar și prețuri acceptabile, adaptate după posibilitățile de achitare din țara noastră.

Nuanțe de albastru 100 m2 Dormitor
Nuante de albastru 100 m2 Zona de odihnă
Nuante de albastru 100 m2 Hall

Astăzi, aș vrea să ne oprim privirea către Elena Ianioglo, designer de interior cu studii făcute la Academia de arte și fondatoarea studioului ElleDar Design Interior. Ne oprim la Elena, pentru că au un vino-încoa deosebit lucrările sale, ceva în două cu mister. Iar misterele cer să fie deslușite.

Symphony Apartament 84m2
Symphony Apartament 84 m2
Un nou început Apartament 47m2

Am încercat să o „descos”, să văd de unde adaugă Elena „condimentele”. Iată ce ne-a povestit:

 • Fiecare proiect realizat de mine se deosebește unul de altul. Le văd diferite, le simt diferite. Fiecare lucrare este conformată sufletului proprietarului. Cu timpul, datorită experienței, proiectele devin tot mai interesante, mai profesioniste, mai cu valoare.
 • Am observat că lucrați și în afara orelor de lucru obișnuite. Nu vă obosiți?
 • Eu sunt „fanat” la ceia ce fac, o am în sânge și primesc plăcere de la procesul de lucru. Chiar dacă e obositor, nu mă afectează prea mult. Știu când să mă opresc. Dimpotrivă, această calitate mă ajută să respect termenii promiși beneficiarilor. Atunci când clientul meu rămâne foarte mulțumit, sunt mulțumită și eu. Pentru asta merită efortul. Rezultatul este cel mai important.
  Antreu Symphony Apartament 84m2
  Un nou început Apartament 47m2

  Nuante de albastru 100 m2 cabinet
 • Ce anume vă captivează cel mai mult?
 • Cu cât sarcina este mai complicată, cu atât este mai interesant! Îmi place să încerc soluții noi, să fac combinații, planificări , să răspund la provocări. Beneficiarii mei simt asta. Apreciază că răspund prompt la dorințele lor prin idei, soluții care sunt individuale și aparțin doar lor. Prețuiesc că rămân să lucreze cu mine, o dată ce apelează la mine.
 • Cum vă găsesc beneficiarii? Cum ați devenit cunoscută așa repede?
 • Prin proiecte deosebite, recomandări, adesea. Multi îmi spun ca se regăsesc în lucrările mele. Ma mândresc că apelează la mine clienți și din regiunile Moldovei cum ar fi Edineț, Hâncești, Fălești, Orhei și din afara țării – Franța, Italia, Elveția, Germania.
  Berlin Style 220m2 Germania
  Berlin Style 220 m2 Cabinet, Germania
  Berlin Style 220 m2 Hall, Germania

  Berlin Style 220 m2 Intrare, Germania
 • Oricum nu mă bazez doar pe recomandări, particip la prezentările show-room-urilor de top, la deschideri, expoziții, întruniri de specialitate. Noutățile mă ajută să cunosc mai bine ce există pe piață, care sunt tendințele, iar lucrul cu clienții mă face să înțeleg care sunt preferințele. E important să facem schimb de informații între client și cei care produc sau vând ca, până la urmă, oferta să corespundă cu cererea. Deseori, dimpotrivă, clientul primește mai mult decât s-a așteptat pentru că știm de unde să propunem oferte exclusive :). 
 • Ce vă doriți în anul ce vine? Care e dorința dumneavoastră de anul nou ?
 • Să lucrez la un nivel mai sofisticat. Sunt pregătită pentru aceasta! Acum avem în lucru zeci de proiecte, dar putem, împreună cu echipa, să lucrăm într-un ritm și mai avansat! Aș mai vrea o creștere de echipă și lucrări cit mai interesante!
 • Lucrări mai interesante? De exemplu?
 • De exemplu cum a fost Reconstrucția Bibliotecii Naționale și crearea Muzeului de Carte Rara. Casele și apartamentele private aș vrea să le transform în locuințe de lux, localurile publice în locuri pentru întruniri agreabile ș.a.m.d.

   
 • Să sperăm că Moș Crăciun o să vă citească dorințele și o să le îndeplinească! Succese!
 • Mulțumesc! De asemenea vă doresc ca cele mai frumoase clipe sa le petreceți în casele Dumneavoastră, proiectate de noi :), celor care au lucrat cu mine va mulțumesc pentru încrederea acordata și aprecierea deosebita, celor care au nevoie de dispoziție bună datorită anturajului său, să mă cunoască!
  La mulți ani tuturor!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie.