Dmitri Ciobanu – Administrator dekora.md filiala Bălți

 • Dmitri, cum ați făcut cunostință cu Dan – fondatorul companiei noastre?  Când și în ce împrejurari ați hotărât să activați aici?
 • În 2008, după o experiență mai puțin reușită de activitate peste hotare, am revenit în țară. La cei 22 de ani eram în căutarea unui loc de muncă care mi-ar aduce stabilitate financiară, dar si satisfacție morală. Eram dechis pentru oferte diverse, nu mă limitam la specialitatea obținută din facultate – Inginer – tehnolog în prelucrarea cărnii. În această perioadă l-am cunoscut pe Dan Untură, fondatorul companiei „Peisaj-Art” S.R.L., acum brandul dekora.md, care mi-a conturat perspectivele și m-a convins să devin membrul echipei.
 • Cum au evoluat lucrurile în companie? Care este satisfacția proprie rezultată din activitatea pe care o aveți?
 • Așadar, activez în dekora.md din 2009. Inițial în funcție de manager de vânzări pentru zona de nord, iar actualmente – administrator fil. Bălți. Mi s-a oferit autonomie deplină: cum îmi aștern, așa voi dormi eu și echipa mea :). Sunt mulțumit de activitatea mea în cadrul acestei companii, deoarece îmi oferă posibilitatea acumulării competențelor profesionale în domeniul care prezintă interes.  Mai mult decât atât, compania s-a afirmat în acest interval de timp pe piața Republicii Moldova. A crescut numărul de angajați – un indiciu al prosperității acesteia.
 • Povestiți mai multe despre echipa filialei Bălți? Noi îi știm de băieți gospodari. Cum i-ați convins să rămănă la dekora.md?
 • Apreciez la oameni cel mai mult dorința de a lucra. Chiar dacă nu este expert în domeniu, îl ajutăm să devină în scurt timp prin instruiri, sfaturi, practică. Mă strădui să le fiu eu exemplu, în primul rând, apoi încep să cer când sunt sigur că va face față. Nu-i conving :), de obicei, singuri doresc să rămână.
 • Povestiți despre Natalia, soția Dumneavoastră – cum e să lucrați împreună?
 • Nu pot să o dojenesc când se reține la servici :). Nici ea pe mine, întodeauna știe unde mă aflu :). Ce poate fi mai minunat decât să ai susținere în permanență de la omul drag.  Aș vrea să-i mulțumesc Nataliei, contabilului nostru și soției mele că mi-a fost alături practic de la început cu suport emoțional dar și profesional. Să ai în preajmă un om de încredere, face toți banii.
 • Care sunt convingerile Dumneavoastră referitor la stabilitate în viață? Obiectivele personale.
 • Susțin ideea lui Steve Jobs că „Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci.”  Tot ce fac, fac cu multă pasiune, dăruire de sine și perseverență. Sunt o fire optimistă, capabilă să-mi asum responsabilități, să depun efort maximal, să depășesc obstacolele și să ating succesul la dekora.md. Aceasta îmi asigură un mod de viață stabil, ceea ce îmi dă încredere în ziua de mâine. Uneori, mai avem surprize plăcute din partea conducerii, probabil ca recompensă :).  Avem parte de deplasări, team-building-uri, premii.

  

Țin minte cum m-am simțit  om de afaceri vizitând orașul Moscova, la expoziția MosBuild 2013, – e mult mai decent și mai frumos decât să pleci acolo după un loc de muncă. În 2014, am repetat experiența în Polonia. Emoțiile primite în aceste deplasări, mi-au dat atâta entuziasm că mi-a ajuns timp de ani să se reflecte în activitatea noastră.

  

Mi-ar place ca în viitorul apropiat efortul tuturor angajaților dekora.md să dea rezultate și mai mari prin creșterea vânzărilor și lărgirea pieței de desfacere. Am avea de câștigat cu toții.

 • Apropo, de lărgirea pieții, cum doriți să o extindeți? Mai este nevoie? 
 • Se analizează la moment unele îmbunătățiri în activitatea companiei. E posibilă o revizuire vizavi de acoperirea pe raioane. Pe parcurs, mai multe magazine s-au deschis și trebuie să reușim aprovizionarea la timp pentru toți. Orice magazin nou care se deschide acum ar fi corect să poată lucra cu noi, iar fiecare locuitor al țării să poată găsi soluții pline de culoare cu produsele dekora.md.
 • Am observat că aveți relații mai mult prietenești, personale cu majoritatea clienților. Cum vă reușește?
 • Prin zis și făcut  :).  Întodeauna ai prieteni, dacă ești de încredere.

 • Referitor la specialiști, cum credeți că ar trebui sa fie menținuți acasă? De ce țara are nevoie de ei?
 • Fără doar și poate, Republica Moldova are nevoie de adevărați specialiști și profesioniști în variate domenii. De ei depinde dezvoltarea economică a țării. În acest scop este important ca agenții economici să fie susținuți prin crearea unui sistem reglator al activității. Prin crearea locurilor de muncă, prin remunerarea decentă, prin conturarea oportunităților în dezvoltarea profesională, statul ar trebui să mențină acasă tinerii. Este important ca tinerii apți de lucru să fie gata a investi mult în formarea sa profesională, să nu aștepte rezultate imediate, ci să evolueze continuu.
 • Ce recomandați Dumneavoastră tinerilor din Moldova să întreprindă ca să poată rămâne acasă în țară?
 • Un bun specialist întotdeauna va fi solicitat și promovat nu doar peste hotare, dar și acasă, alături de părinți și familie. Să acceptăm provocările și să începem schimbarea cu noi înșine, deoarece în mare parte, satisfacția vine din capacitatea de a învinge. De ce să învingeți în altă parte?
Ți-a plăcut articolul? Distribuie.