
- Prin ce se deosebește designerul Julia Fedorcenco de alți designeri de interior din țara noastră?
- Sunt o fire perfecționistă, creativă și perspicace. Am ales să fac școală de design la UTM, specialitatea Design Interior din cadrul facultății Urbanism și Arhitectură. Ador acest domeniu, cât rezultatul atât și munca în sine. Posibil că mă deosebesc prin stilul de lucru. Fiecare designer este „inginer – artist” :).
- Se spune despre Dvs. că reflectați caracterul proprietarilor casei în lucrările propuse? Cum reușiți?
- După o analiză complexă a spațiului, măsurări, determinarea necesităților, preferințelor – înțeleg spre ce este predispus beneficiarul apoi caut soluții să îi ofer aceasta. Țin cont ca proiectul să fie ergonomic cu soluții creative, interșanjabile și cu senzația de „acasă”. Înainte de a începe lucrul, știu deja cum va arăta la final.
- Interșanjabile? Cum să înțelegem aceste soluții?
- Interșanjabil este o noțiune care vine din L. franceză de la changer – a schimba. De exemplu, o imagine pe perete poate fi realizată ca frescă, sau ca basorelief, sau ca pictură murală, sau din mozaică, sau imprimată pe sticlă, sau pe un tapet imprimat în dependență de preferințe și posibilitate financiară a beneficiarului. Dacă 2 sau 3 elemente de decor din designul meu au fost înlocuite cu ceva mai scump sau mai econom, aspectul general al încăperii nu se va schimba esențial. Important este să se respecte stilul, culorile și tematica propusă.
- Superb! De unde v-a venit această idee?
Din practică. Fac design interior încă din 2009 din anii de studenție. După ce am absolvit în 2011, am activat în cadrul unui studiou de design unde eram limitată să îndeplinesc doar anumite etape ale proiectelor, de asta nu m-am reținut prea mult acolo. Am nevoie de libertate ca să îmi pot manifesta creativitatea, cunoștințele pe care le acumulez în permanență și să ofer servicii admirabile dar și accesibile ca cost. Am fondat un studiou propriu unde ofer tinerilor specialiști posibilitatea de a fi liberi și sunt apreciată pentru aceasta.
- De unde luați inspirație pentru crearea unui cămin cald de „acasă”?
- Sunt nedumerită să văd aceleași elemente (combinații) de interior că se repetă în apartamente diferite fie că e vorba de cele din Chișinău, Moscova, Kiev sau București. Cred că designerul de interior ar trebui să se nască din nou cu fiecare proiect și să prezinte de fiecare dată o nouă poveste personală. Spațiul poate fi umplut cu un spirit special, cu viață și îndemn de fiecare dată să se experimenteze cu elemente și soluții noi.
- Cum vă informați, de unde știți ce este la modă ?
- Informarea în permanență din spațiul online și offline pentru a înțelege de unde aș putea aproviziona soluția. Am găsit un secret cum să păstrez constant privirea asupra pulsului modei și, în același timp, să creez designe interioare rafinate, armonioase, umplute cu un confort extraordinar. Ideile cheie care impregnează proiectul fiecărui designer sunt calmul, individualitatea, jocul creativ, eleganța și arta iluminării. Îmi place să propun soluții inovative care oferă, în asociație, o calitate mai bună vieții cotidiene și asigură zilnic armonie în fiecare casă. Sunt sigură că în următorii 10-20 de ani, locuințele noastre vor deveni tot mai automatizate și funcționale, rămânând la fel de frumoase și confortabile.
- Rămâneți alături și informați-ne și pe noi ce este în trend ca să oferim produse de finisare și decor de ultimă oră în segmentul nostru.
- Neapărat. Mulțumim dekora.md că existați și că ne surprindeți cu produse interesante pe care le putem adăuga în designul interior.