
Ferestrele, ochii casei, sunt cele spre care ne îndreptăm privirea cel mai des. Datorită lor, casa se umple cu lumină, aer și priveliști vii. Noaptea, dimpotrivă, arată ce se petrece în încăpere celor de afară :).
Ce ține de aerisire, au grijă producătorii ferestrelor să le confecționeze astfel ca să fie ușor închise și deschise în câteva moduri, cu ventilare și fără, chiar și cu termoizolare. Astfel, ajung a fi împărțite ferestrele în 2-3 sau mai multe secții, fiecare cu geam aparte. Deci, știm cu toții că ferestrele, cât de moderne și stilate nu ar fi, necesită un decor pentru a le oferi o oarecare opacitate.
Cum se regulează în prezent cantitatea de lumină dorită prin ferestre, astfel ca să fie modern și elegant?
Cele mai înverșunate gospodine, caută idei de inspirație oriunde: în filme, reviste, rețele de socializare, la designeri de interior etc. și când ceva le atrage atenția, încep căutările de soluții. Apoi cererea dă naștere ofertei și se umple piața cu una și aceiași. Grație magazinelor că sunt propuse sortimente variate, culori, mărimi și este de unde alcătui combinații. Dar dacă doriți ceva mult mai „fresh” ca să rămână actuale cât mai mult timp?
Mai jos, încercăm să alcătuim un colaj unde ideile noi la amenajarea ferestrelor au astfel de soluții:
1. Stratificare draperii – grele și diafane. Variantă clasică.
Mod de prindere: La peretele în formă de semicerc, se creează o nișă în tavan unde se ascund șine din plastic combinate cu coturi de 45 grade.
Mod de prindere: La pereții drepți, nișa poate fi creată în spatele baghetelor liniare sau ornamentale, în dependență de stilul din interior.
Culori. Draperia diafană în nuanțe deschise, cel mai des alb, permite luminii să pătrundă în încăpere oferind geamurilor o semitransparență. Pe timp de noapte, ferestrele sunt acoperite cu al doilea rând de draperii grele, menite să ascundă activitatea din încăpere. Acestea, de obicei, sunt într-o culoare cu alte elemente textile din casă. Cea mai simplă și puțin invazivă metodă este asortarea draperiilor cu pernuțele decorative. Totul este foarte simplu: când vrei să schimbi veșmintele ferestrelor în oricare dintre odăi, cumpară și câteva pernuțe decorative asortate și vor fi într-un context. O altă variantă este alegerea unor draperii în ton cu covorul existent sau cu nuanța principală din compoziția acestuia.
Mod de prindere: În câteva straturi, draperiile arată elegant și pe galeriile din metal drepte sau curbate.
Altă obțiune, super elegantă, oferă galeriile Lazio cu aspect ultramodern care permit atârnarea draperiilor în 1, 2 sau 3 rânduri.
2. Draperii într-un singur rând – volatile sau portiere. Variantă modernă.
Sunt minunate pentru uși și/sau ferestrele care deschid priveliști încântătoare.
Astfel, cu portiere, ziua geamurile sunt deschise, iar noaptea, printr-o singură mișcare vor asigura intimitate încăperii:
Ce facem noaptea dacă dorim la ferestre doar draperii vaporoase? Adăugăm rolete textile ca să le închidem și deschidem în totalitate.
3. Draperii în combinație cu rolete textile. Varianta actuală.
Mod de prindere: Roleta din colecția Standart poate fi montată direct pe consolă (piciorușul) suspensiei din metal.
sau instalați suspensie de ultimă generație Umbria, construcția căreia permite amenajarea draperiilor în toate modurile.
4. Ferestre cu rolete textile. Varianta practică.
Roletele textile sau jaluzelele sunt o alegere foarte des folosită, mai ales pentru că sunt o variantă mai ieftină și multifuncțională. În prezent, de cele mai multe ori prima alegere pentru decorarea ferestrelor o reprezintă anume jaluzelele. Există foarte multe modele, materiale și culori din care să alegem și de ce să nu recunoaștem că sunt și deosebit de folositoare oferind intimitatea de care avem nevoie. Pe de altă parte, pot fi și element decorativ care accentuează aspectul ferestrelor.
Aveți ferestre semirotunde? Iată 3 idei:
Utilizare butoane decorative la portiere sau perdele diafane. Instalare jaluzele textile plisse.
Alte idei? Iată încă ceva care ne-a atras atenția:
După cum vedeți, decorul potrivit la ferestre pot face ca o încăpere să pară mai înaltă, mai luminoasă, mai caldă și primitoare. Draperiile și roletele sunt un mijloc rapid și econom de a face schimbări în locuință, fără mult efort. Alternarea mai multor seturi de-a lungul anului, pot oferi senzația că te găsești de fiecare dată într-o casă nouă.
Ați hotărât ce alegeți: jaluzele, portiere sau draperii vaporoase? Distribuiți și nouă rezultatul Dumneavoastră!