
Apartamentele mici redevin actuale în prezent pentru că puterea de cumpărare a imobilului este scăzută acum în Moldova, dar și întreținerea lor necesită economii la încălzire și climatizare. La amenajarea unui apartament mic apar, desigur, probleme cu organizarea spațiului restâns. Da, spațiul acestora nu-i posibil de mărit, dar se poate de făcut ca să pară mai mare.
Propunem să lăsați pentru dormitor un spațiu mai restrâns o dată ce doar dormiți acolo. Ca să pară mai larg, încercați să implementați din cele 10 soluții culese de la designerii noștri.
Mai întâi de toate acordați atenție la detalii începând din momentul lucrărilor de finisare. Atunci când e necesar de regulat înălțimea pereților, aveți grijă la lățimea cornișelor de tavan și plintelor la pardosea să fie proporționale între ele și la înălțimea peretelui. Ce ține de pardoseală, alegeți suprafața cu nuanță cît mai deschisă.
Pentru efectul vizual de lărgire a încăperii – sunt alte trucuri.
1. Alegeti albul
Pentru culoarea pereților, alegeti albul. Albul dă impresia de un spațiu mai larg și mai luminos.
2. Evidențiați doar un singur perete
Un perete evidențiat face ca camera să arate mai interesantă și mai frumoasă, dar și mai încăpătoare. Poate fi o culoare mai aprinsă, un tapet cu peisaj sau perete reliefat.
3. Profitați de fiecare colțisor
Dacă e posibil ca în partea de sus a odăii să includeți un dulap mai greu accesibil – utilizați acest spațiu. Da, nu îl veți folosi zilnic, dar acolo puteți depozita lucruri de iarnă pe timp de vară și invers. Mobila, deasemenea ar putea avea spații de depozitare încorporate.
4. Adăugați lumină
Lumina naturală ar fi cea mai bună variantă, dar dacă nu aveți ferestre mari, alegeți corpuri de iluminat puternice, pentru ca ele să lumineze întreaga încăpere.
Pentru a doza cantitatea de lumină de la geamuri, țineți cont de existența jaluzelelor textile și draperii. Pot fi alese și combinate astfel ca să ofere încăperii Dvs aspect lejer și volatil.
5. Utilizați obiecte neobișnuite
De exemplu, dacă nu rămâne loc pentru noptieră, alegeți un scaun simpatic. Va arăta la fel de bine.
6. Mariți spațiul folosind oglinzile
O oglinda dă întodeauna impresia unui spațiu mai mare, mai încăpător. Poate fi aplicată pe pereți, pe dulap sau chiar pe tavan. In plus, oglinda e strict necesară în dormitor, nu-i așa?
7. Fixați noptierele de perete
Noptierele mici, agățate de perete economisesc binișor din spațiu. Exemplu vedeți în imagini:
8. Organizați un birou micuț, dacă nu aveți un spațiu mai mare
9. Aranjați patul într-un colț din dormitor
Suntem obișnuiți să vedem dormitorul pe mijlocul odăii, dar nu e neapărat să fie situat chiar așa pe centru. Economisiți o mulțime de spațiu dacă patul va fi poziționat într-un colț al odăii. Despre paturi-transformer, cu siguranță că sunteți la curent – e decizia Dvs dacă aveți nevoie anume de ele.
10. Folosiți paleții de lemn
Probabil au fost încercați ca soluții temporare, dar au dat dovadă de un chik distins și îi vedem tot mai des în designul interior. Din paleții din lemn, cu dibăcie și puțină imaginație se primesc piese de mobilier frumoase, practice și utile.
O parte din trucurile expuse pot fi aplicate și la alte încăperi. Livingul, bucătăria, odăile pentru copii, chiar și holul necesită a fi amenajate într-o coerență oarecare între ele. Astfel pot fi extinse unele motive, din care v-au plăcut, pe întreg apartamentul.
Orice spațiu poate fi comod chiar dacă e mic, dacă în el se regăsec lucruri aproape sufletului Dvs și, mai ales, oamenii dragi.
Bucurați-vă că le aveți și dați-le culoare!