
S-ar părea, dar nu e chiar așa ușor să schițezi un plan personalizat al casei, căci sunt careva reguli de care trebuie de ținut cont. Sunt unele puncte de reper, care par mărunte, dar dacă le scăpăm din vedere, se pot transforma cu timpul surse de stres. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli la planul casei, conform părerii arhitecților.
1. Mult spațiu de depozitare
Această decizie va încuraja acumularea la tot felul de obiecte de care nu întodeauna este nevoie. Spațiul mai mic pentru depozitare (de la subsol, debarale, în perete sau șifoniere) va obliga să țineți în ordine ce aveti depozitat. In plus, toți metrii pătrați alocați spațiilor de depozitare ar putea fi mai util folosiți la un dormitor în plus sau o camera de joacă, atunci când familia este iîn creștere.
2. Puțin spațiu de depozitare
Nu merită să vă pară rău pentru alocarea spațiului de depozitare, pur și simplu prevedeți strictul necesar pentru necesitățile prezente. Apar momente că proprietarii uită că au nevoie de spațiu pentru aspirator, masă de călcat sau pentru hainele de iarna.
3. Conexiune: garaj – bucatarie
Absența unui acces facil din garaj în bucătărie poate duce la o frustrare neplăcută atunci când reveniți cu portbagajul plin de la cumpărături și aveti de trecut cu sacosele pline prin toata casa.
4. Distanța intrare – dormitoare
O distanță mare dintre ușa de la intrare și dormitoare se face resimțită atunci când aveți musafiri care vin si pleacă în timp ce copiii dorm. Micșorați această distanță cât de mult este posibil.
5. Mărimea vestibulului
Vestibulul este primul spațiu din casă văzut de oricine intră, așa că nu doriți să pară înghesuit. Atunci când sunt trepte, lăsați-le la cel putin 1,5 metri distanță față de ușa de la intrare și asigurați-vă că încape un obiect de mobilier cât de micuț cum ar fi o măsuță sau banchetă.
6. Intrerupătoarele
Vi s-a întamplat, cu siguranță, să intrați noaptea într-o cameră și să căutați întrerupatorul pipăind peretele mai mult timp. Plasarea întrerupătoarelor trebuie facută cu atenție, astfel încât acestea sa fie găsite intuitiv. În zona unde sunt scări sau odăi cu mai multe intrări, ar fi bine să fie mai multe întrerupătoare.
7. Băi la vedere
Faceți în așa fel încât ușile băilor, a sufrageriei sau bucătăriei să fie cât mai puțin vizibile din odăile comune. Holurile despărțitoare va asigura dumneavoastră sau musafirilor mai multă intimitate și comfort la utilizrea băii.
Pe lângă toate, cu ajutorul culorilor și al obiectelor de mobilier inedite, se poate crea un spațiu în care oricine se va simți excelent. Succese!